mar 18 2015

kurczak po meksykańsku


Komentarze: 0

       Przepis na dziś : pierś z kurczaka w sosie meksykańskim alla ja 

- jedna podwójna pierś z kurczaka 

- puszka fasolki czerwonej 

-puszka kukurydzy 

- trzy papryki ( różne kolory ) 

- 30 dag pieczarek 

- koncentrat pomidorowy 

- mąka dwie łyżki 

- 4 saszetki ryżu 

- pieprz , sól , papryka słodka i ostra w proszku 

- olej do smażenia 

Kroimy wszystkie składniki pierś w kostkę ( dość grubą ), pieczrki w plastry , papryki w grubą zapałkę ( słupki ) .

Rozgrzewamy olej na patelni ( głębokiej dużej patelni ) wkładamy pierś i pieczarki podsmażamy razem zalewamy wodą lub bulionem gotujemy około 15 minut dodajemy fasole , kukurydzę , papryki . W między czasie gotujemy ryż . Gdy papryki będą miękkie dodajemy przyprawy koncentrat pomidorowy  gotujemy chwilę i całość oprószamy mąką (tak jak marchew zasmażaną ) i jeszcze moment gotujemy . I życzę SMACZNEGO :-) 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz