kurczak po meksykańsku
Komentarze: 0
Przepis na dziś : pierś z kurczaka w sosie meksykańskim alla ja
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- puszka fasolki czerwonej
-puszka kukurydzy
- trzy papryki ( różne kolory )
- 30 dag pieczarek
- koncentrat pomidorowy
- mąka dwie łyżki
- 4 saszetki ryżu
- pieprz , sól , papryka słodka i ostra w proszku
- olej do smażenia
Kroimy wszystkie składniki pierś w kostkę ( dość grubą ), pieczrki w plastry , papryki w grubą zapałkę ( słupki ) .
Rozgrzewamy olej na patelni ( głębokiej dużej patelni ) wkładamy pierś i pieczarki podsmażamy razem zalewamy wodą lub bulionem gotujemy około 15 minut dodajemy fasole , kukurydzę , papryki . W między czasie gotujemy ryż . Gdy papryki będą miękkie dodajemy przyprawy koncentrat pomidorowy gotujemy chwilę i całość oprószamy mąką (tak jak marchew zasmażaną ) i jeszcze moment gotujemy . I życzę SMACZNEGO :-)
Dodaj komentarz